Reven: Farge, moro og fakta!

 

Hei igjen!

Denne uken skal vi dykke inn i revens verden og lære hvordan disse listige skapningene forbereder seg på den kommende vinteren. Revens hemmeligheter venter på å bli avslørt, så la oss ta en nærmere titt!

 

Fakta om Reven

 

Listig jeger

Revens omdømme som en listig jeger er velfortjent. De er kjent for å jakte på alt fra små gnagere til fugler og insekter. Jakten er ekstra intens i løpet av høsten når de samler matlager for vinteren.

 

Pelsens forandring

Revene er tilpasningsdyktige, og deres pels endrer seg med årstidene. Om sommeren har de en lettere pels, mens de om vinteren vokser en tykkere, varmere pels som holder dem varme i de kalde månedene.

 

Sosiale skapninger

Revens sosiale struktur er fascinerende. De lever ofte i familiegrupper og danner sterke bånd med sine medrever. På denne måten deler de ansvaret for jakt og beskyttelse av territoriet.

 

Vinterdvalen

Selv om revene ikke går i dvale, blir de mindre aktive om vinteren. De unngår lange vandringer og beveger seg mindre for å spare energi når maten er knapp.

 

 

 

Vinterforberedelser

 

Matlaging

Om høsten er revene travelt opptatt med å samle mat for vinteren. De graver ofte hull for å lagre maten sin. Dette inkluderer alt fra smågnagere til nøtter og bær. Revens skarpe sanser gjør at de kan finne mat, selv under et tynt lag med snø.

 

Tykkere pels

Revene begynner å vokse en tykkere vinterpels som gir dem isolasjon mot den bitende kulden. Pelsen er så fluffy og myk at den også blir et populært byttemål for mennesker som jakter på pelsverk.

 

Sosiale samlinger

I løpet av høsten samles revefamilier tettere sammen for å holde hverandre varme. Den sosiale strukturen hjelper dem med å overleve de tøffe vintermånedene.

 


Aktiviteter for barna

 

Tegn en Rev

 Bruk SCC-fargestifter for å gjenskape den listige reven med sin flotte vinterpels.

 

Lag et matlager

Tenk deg at du er en rev som forbereder deg på vinteren. Hva ville du lagre i matlageret ditt? Tegn eller lag en kollasje som viser hva du vil spise når snøen dekker bakken.

 

Revefortelling

Skriv en fortelling om en rev som opplever en spennende hendelse mens den samler mat for vinteren. Del historien din med oss!

Norsk lemem

Spørsmål for å engasjere barna

 

Mens du farger, her er noen spørsmål for å skape en morsom samtale:

  1. Hvorfor bytter revene pelsen sin med årstidene?
  2. Hvordan hjelper revens sosiale struktur dem med å overleve vinteren?
  3. Hva tror du er den vanskeligste delen av å forberede seg på en norsk vinter for en rev?

 

Vi ser frem til å se hva dere lager! Hvis du har spørsmål eller vil dele kunstverket ditt, ikke nøl med å kontakte oss.

 

Med varme hilsener,

SCC-familien

 

Ved å utforske revens liv, lærer vi verdifulle leksjoner om naturen og hvordan dyr tilpasser seg i kaldere måneder. God utforskning!